12/06/2022

Na een onderbreking van twee jaar organiseerde de Lionsclub Elburg-Oldebroek in de

Kloostertuin van het Museum Elburg het muzikale evenement Yes! In the Garden.

Op zaterdag 11 juni om 15.00 uur ging in de Zuiderwalstraat de poort open van de Kloostertuin en startte het feestelijke programma met het optreden van de Blue Silver Jazzband.  Als “streetband” maar ook als podiumorkest speelden zij bekende en minder bekende nummers uit het New Orleans- en Dixielandrepertoire. Om 17.00 uur werden zij afgelost door de Folk University Jazzband.

Zij brachten de bekende jazz-juweeltjes maar ook eigen arrangementen in een stijl van dixieland tot swingende blues ten gehore. Het programma eindigde rond 19.00 uur.

In de gezellig ingerichte tuin warenlekkere hapjes en drankjes te koop. De talrijke bezoekers van het festival hebben genoten van de muziek en de sfeervolle kloostertuin.

De opbrengst gaat dit jaar naar de Voedselbank Elburg-Oldebroek voor de ondersteuning van de Oekraïense vluchtelingen in onze gemeentes.

De toegang was gratis zodat de inkomsten geheel uit sponsoring en de opbrengst van de genoten consumpties kwamen.