15/06/2019

Muziekfestival “Yes! in the Garden” 2019

Op zaterdag 15 juni 2019 vond in de Kloostertuin van Museum Elburg het muzikale evenement “Yes! in the Garden” plaats. Dit jaarlijks terugkerende festival wordt georganiseerd door de Lionsclub Elburg Oldebroek. En zo als gebruikelijk was ook dit jaar de opbrengst weer voor een goed doel. Het programma duurde van 15.00 tot 19.00 uur.

Programma

Vanaf 15.00 uur was de poort van de gezellig ingerichte Kloostertuin open en waren er lekkere hapjes en drankjes te koop.

Dit jaar waren er drie optredens. Zo verzorgde vijfpersoons formatie Sounds een optreden met semi-akoestische muziek en veel zang. Deze allround band speelde voor de eerste keer tijdens het muziekfestival.

Het programma werd vervolgd door onze traditionele huisband Wild Bienville Jasscrooners uit Wezep. Deze oude stijl New Orleans Jazzband heeft een zeer uitgebreid repertoire. Naast blues en ragtime hoorden we ook ‘old time poptunes’, marches en gospels die een wezenlijk onderdeel uitmaken van de ontstaansgeschiedenis van de jazz. Deze emotiemuziek komt voort uit een mix van folk music gecombineerd met West-Europese harmonieën op basis van Afrikaanse ritmes.

Voor de tweede keer mochten we de Blue Silver Jazzband uit Hoogeveen en omgeving verwelkomen.  Zij verzorgden het laatste optreden van deze middag. Deze band speelde zowel op het podium als ook als walking band. Ze brachten met veel enthousiasme bekende nummers uit het Dixieland repertoire

Het muzikale programma werd rond 19.00 uur  afgesloten.

Opbrengst voor het goede doel

De Lionsclub Elburg Oldebroek organiseert dit jaarlijkse evenement om een goed doel in de gemeenten Elburg of Oldebroek financieel te ondersteunen. Dit jaar wordt de opbrengst besteed aan het plaatsen van een aantal AED’s in de gemeenten Elburg en Oldebroek. Ondanks het feit dat er al een behoorlijk aantal van deze instrumenten aanwezig zijn om in het nodige geval te kunnen reanimeren, zijn er nog steeds witte vlekken in de gemeenten. Het kunnen gebruiken van een AED kan naast een correcte reanimatie bepalend zijn in het redden van het leven van een medemens in nood. Gelukkig zijn er in ons land veel mensen die inmiddels in staat zijn om te reanimeren. Maar het gebruik van een AED verhoogt de kans op overleven aanzienlijk.

De entree waas ook dit jaar weer gratis zodat de inkomsten geheel uit sponsoring en de opbrengsten van de hapjes en drankjes komen.

Sponsors

Een evenement als dit is alleen mogelijk als er voldoende sponsors hun steun willen verlenen. Ook dit jaar is dit weer goed gelukt met hoofdsponsor Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe BV. Verder: Rabobank, Oudholland, PM3 Omgevingsmanagement, Prins Bouw B.V., Lunenberg Advocaten, Jannetta van der Ziel Interieur en Advies, Probid, Ketelaar Hifi, Coelenhage Wezep, De Passende Woning makelaardij, Accountantskantoor Timmer B.V., ’t Olde Regthuys Café-Restaurant, ITTopdogs en Bredewold Creatie, web & print.